KaynaklarEnocta Blog

Eğitim Talep Süreçlerinizi Bu 5 Özellikle Kolaylaştırın

Günümüzün büyük ölçekli kurumları, çalışanlarının eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını yönetirken birçok zorlukla karşılaşabilir. Sadece hangi eğitimlerin gerekli olduğunu belirlemek değil, aynı zamanda farklı departmanların taleplerini yönetmek, önceliklendirmek, kaynakları etkin kullanmak ve bu eğitimleri çalışanlara ulaştırmak da karmaşık bir süreç haline gelebilir. Enocta Platform'un uzun süredir sunduğu gelişmiş talep yönetimi özellikleri, bu süreçlerin yönetimini daha kolay ve verimli hale getirir. Talep modülü olarak adlandırdığımız bu modül sayesinde, tarihi ve kontenjanı belli eğitim etkinliklerinize ya da genel talebi görmek için doğrudan eğitimlere taleplerin toplanması, bu taleplerin önceliklendirilmesi ve yönetilmesi, idari yöneticilerin çalışanları adına talep yapabilmeleri kurumlar için zahmetsiz bir hale gelir. Çalışanların ihtiyaçlarına da daha hızlı ve doğru şekilde cevap verilir. Yıllardır birçok kurumun eğitim süreçlerini optimize eden bu güçlü araç, iş gücünün gelişimini desteklemeye devam eder.

ENOCTA PLATFOM TALEP MODÜLÜ, EĞİTİM İHTİYAÇLARINIZ İÇİN HANGİ ÇÖZÜMLERİ SUNAR?

Enocta Platform’un Talep Modülü, kullanıcıların ve yöneticilerin çalışanları adına yaptığı eğitim taleplerini etkin bir şekilde iletebileceği, takip edebileceği ve onaylayabileceği bir araçtır. Bu modül, eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesinden, talep toplama süreçlerine kadar geniş bir yelpazede çözümler sunar. Özellikle büyük ölçekli kurumların eğitim planlaması yaparken karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olur, tüm talep sürecini dijital ortama taşır ve çalışanların bireysel gelişim planlarını destekler.

1. Talep Formları Oluşturma ve Yönetme

Enocta Platform, kullanıcıların ve yöneticilerin eğitim taleplerini iletmeleri için talep formları oluşturma imkânı sunar. Talep formları, sisteme eklenmiş olan eğitimlerden ya da eğitim etkinliklerinden seçim yaparak, bunlar için talep toplama, talep edilebilecek eğitim sayısını sınırlandırma ve istenen derinlikte onay mekanizmasını kullanabilme olanağı sağlar. Bu sayede, kurumlar eğitim taleplerini düzenli bir şekilde toplar ve ihtiyaçlara göre eğitim planlaması yapar.

2. Katalog Talepleri ve Serbest Talepler

Enocta Platform’da çalışanlarınıza sunduğunuz eğitim kataloğu üzerinden de eğitim talepleri alınır. Öğrenenler mevcut eğitimler arasından talepte bulunur ve bu talepleri ihtiyaca göre planlama yapmak için girdi olarak kullanılır. Ayrıca, katalog dışı talepler (serbest talepler) için de çözümümüz vardır. Oluşturacağınız Serbest Talep formu ile, katalogda yer almayan farklı eğitim, seminer, kongre veya konferans gibi etkinlikler için de talep toplanır. Serbest talep formunda talepte bulunan çalışanlardan alınmak istenen bilgiler istenen şekilde düzenlenir. Bu esneklik, kurumların geniş bir eğitim yelpazesine erişimini kolaylaştırır ve çalışanların bireysel gelişim planlarını destekler.

3. İdari Yöneticiler için Çalışanları Adına Eğitim Talebi Yapabilme

Yöneticiler de çalışanları adına eğitim taleplerinde bulunur ve yıllık eğitim planlarını oluştururken kendilerine bağlı çalışanların ihtiyaçlarını insan kaynakları ve eğitim departmanına iletir. İdari yöneticiler çalışanları adına yaptıkları bu talepleri uçtan uca verimli bir şekilde takip eder.

4. Onay Süreçleri ve Otomasyon

Enocta Platform’un talep modülü, eğitim taleplerinin onay süreçlerini de yönetir. Örneğin, bir çalışan eğitim talep ettiğinde bu talep, yöneticisi ve onun bağlı olduğu üst yöneticisi gibi istenen onay derinliğinde onay sürecine girer. Hatta yöneticiler ekiplerinin taleplerini onaylarken açıklama ile geri gönderebilir ve sürece uçtan uca dahil olur. Tarih ve kontenjanı belli olan eğitimler için onay süreçleri istenirse otomatik olarak yönetilir ve onaylanan eğitimler kullanıcılara otomatik olarak atanır. Böylece iş akış süreçleri ve yönetim zinciri otomatik tek bir noktadan kesintisiz işlemiş olur.

5. Mesaj ve Hatırlatma Ayarları

Talep modülü, öğrenene ve yöneticisine gönderilecek mesajların şablonlarını ve hatırlatma ayarlarını da içerir. Örneğin, talep eden kişinin talebi yöneticisinde beklediğinde, sürecin ilerlemesi için hatırlatma mesajları gönderilir. Ayrıca, talebin onaylandığını kullanıcıya bildiren mesajlar da otomatik olarak iletilir. Bu sayede, eğitim taleplerinin yönetimi daha şeffaf ve etkin bir şekilde gerçekleşir.

Enocta Platform, bu avantajları ile kurumların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, eğitim yöneticileri kurumlarının eğitim taleplerini ve ihtiyaçlarını detaylı raporlarla analiz edebilecek raporlama araçlarına da sahiptir. Hangi eğitimlerin en çok talep edildiği, hangi departmanların daha çok talepte bulunduğu gibi analizler kolaylıkla yapılır ve bunlara uygun stratejik aksiyonlar belirlenir.

YAPAY ZEKA EĞİTİM TALEP SÜREÇLERİNİ NASIL DEĞİŞTİRECEK: ENOCTA'NIN VİZYONU

Enocta Platform'un sunduğu talep yönetim araçları, mevcut durumda kurumların eğitim ihtiyaçlarını yönetmelerine ve öğrenenlerin de bireysel gelişim planlarını oluşturmalarını destekleyen güçlü bir altyapı sunar. Bununla birlikte kişinin eğitim ihtiyaçlarına daha hızlı ulaşması için, yapay zekâ destekli çözümlerin daha çok ön plana çıkacağına inanıyoruz.

• Halihazırda gerçek bir yapay zekâ modeli ile çalışan kişiselleştirilmiş eğitim önerileri, katalogda olan eğitimleri ihtiyacı olanlara daha görünür yapabilmek gibi önemli bir görev üstlenir.

• Kişilerin gelişim alanlarını belirlediği, bu alanlar için bireysel gelişim planlarını oluşturabildikleri yetkinlik odaklı yaklaşımımız, yakın bir gelecekte, yapay zekâ destekli kişiselleştirilmiş gelişim yolculukları ile daha farklı bir boyuta taşınacak. Kişinin ihtiyacını bilen, anlayan Yapay Zeka asistanları, kişiye tam da ihtiyaç duydukları eğitimlerden kişisel kürasyonlar yapacak.  

• Eğitim yöneticileri açısından da kişilere yönelik bu eğitim ihtiyaçlarının daha çok otomasyonla, sanal asistanlarla daha verimli bir şekilde yönetilmesi mümkün olacak.

Bu vizyon doğrultusunda, gelecekte eğitim ihtiyaçlarının tespiti ve adreslenmesi ile ilgili uçtan uca yapay zekâ destekli çözümler sunma yolunda adım adım ilerliyoruz. Aynı zamanda, kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyerek, hem çalışanların bireysel gelişim yolculuklarını daha etkin kılmayı hem de kurumların stratejik hedeflerine uygun, optimize edilmiş eğitim süreçleri oluşturmalarını desteklemeyi amaçlıyoruz.

Eğitim Talep Süreçlerinizi Bu 5 Özellikle Kolaylaştırın

Benzer Bloglar

Dijital Dönüşüm
Eğitim İçerikleri
Genel
10/03/2021
Yeni PMP Sınavındaki 4 Değişiklik

Teknolojideki yenilikler ve değişen iş ortamları, proje yöneticilerinin rollerini ve hedeflerini dönüştürüyor. Bu dönüşümle birlikte Project Management Institue (PMI), Project Management Professional (PMP) sertifika sınavının içeriğini bu yılın başında değiştirdi.

Genel
24/12/2020
Farklı Öğrenme Stillerine Uygun Öğrenme Deneyimleri Yaratmak

Öğrenme şeklimizin kişiliğimize, beynimizin çalışma şekline, bulunduğumuz ortama ve kültüre bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

Genel
12/08/2020
Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Kişisel liderlik, yaşamın her alanında bireysel olarak bir üst noktaya çıkmamızı sağlayan en önemli yeteneklerden. Bu yeteneğin içinde bulunduğumuz dönemde aldığı kritik hal, hayatımızın direksiyonuna nasıl geçeriz gibi birçok soruya yanıt bulduğumuz webinarımızda, Kemal İslamoğlu bizlerle buluştu.

Ürün ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın
Teşekkürler! Kaydınız alındı.
Lütfen bilgilerinizi kontrol edin.